Convocare Adunare Generala SIBCR

Dragi colegi,

Adunarea Generala Extraordinara  a SIBCR va avea loc in BCR Centrala sala Multifunctionala.

Ordinea de zi:
1. Afilierea Sindicatului Independent BCR la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB);
2. Diverse.

Mai jos regasiti o scurta prezentare a FSAB:

Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB) a fost creata in anul 2002, cu scopul de a realiza o reprezentativitate reala la nivelul ramurii ASIGURARI si BANCI din Romania.

In prezent FSAB numara 15 sindicate din cadrul companiilor Bancare si de Asigurari, aceastea reprezentand interesele a peste 16.000 de membri. (sidicate afiliate: BRD GSG, Raiffeisen Bank, Bancpost, UniCredit, Romexterra, Asirom, Astra Asigurari, Omniasig, Generali, UPA Romania etc.)

 FSAB are ca obiectiv apararea si promovarea intereselor sociale, economice, culturale si sportive ale lucratorilor din cadrul ramurii Asigurari si Banci.
FSAB militeaza pentru imbunatatirea conditiilor de munca si de viata ale lucratorilor, pentru o politica concordanta de venituri si pentru stabilitate si dezvoltare economica.

La nivel national FSAB este membra a Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel ALFA”;
La nivel international FSAB este membra a UNI Finance (uniune sindicala mondiala a lucratorilor din banci si asigurari);

Incepand cu anul 2012, Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci indeplineste conditiile de reprezentativitate la nivelul sectorului de activitate “Activitati financiare, bancare si de asigurari”. Reprezentativitatea FSAB este recunoscuta de catre Tribunalul Bucuresti prin sentinta data in luna Martie 2012.

Beneficiile aderarii SIBCR la FSAB:

–       Participarea SIBCR alaturi de FSAB, la negocierea Contractului Colectiv de Munca;
–       Sprijinirea SIBCR in negocierea contractului colectiv de munca;
–       Promovarea parteneriatului social, a dialogului si a solidaritatii;
–       Organizarea si sprijinirea salariatilor in procesul de formare profesionala si formare profesionala continua a salariatilor, prin intermediul Comitetului Sectorial de la nivelul ramurii Asigurari si Banci;
–       Acordarea de asistenta juridica si reprezentarea organizatiilor membre ori a membrilor de sindicat;
–       Promovarea sindicatului in Comitetul European de Intreprindere;

Cu deschidere,
Adela Badescu

Related Posts

Translate »
#negociemimpreuna
Click aici