Dragi colegi,

Avem deosebita placere sa va informam ca in cadrul Adunarii Generala Extraordinare a SIBCR, s-a decis oportunitatea afilierii organizatiei noastre la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB).

Aceasta intalnire s-a bucurat de participarea Domnului Constantin Paraschiv, Presedinte al FSAB, care a salutat intiativa SIBCR si a efectuat o ampla prezentare a Federatiei din care face parte.

Reluam mai jos, pentru informarea dvs., aspectele cele mai importante ale prezentarii:

Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci reprezinta o structura infiintata in anul 2002  cu scopul de a realiza o reprezentativitate reala a sindicatelor la nivelul ramurii ASIGURARI si BANCI din Romania. Membrii fondatori ai federatiei au fost: „Sindicatul ASIROM” din cadrul S.C. Asigurarea Romaneasca S.A., Sindicatul “THEMIS” din cadrul S.C. Astra Asigurari S.A. si Sindicatul S.A.C.U.T. din cadrul Bancii Raiffeisen Bank.

In prezent, FSAB cuprinde peste 15 sindicate din cadrul companiilor Bancare si de Asigurari, respectiv sindicatele din cadrul Allianz Tiriac, Grupama, BRD GSG, Raiffeisen Bank, Bancpost, UniCredit, Romexterra, Asirom, Astra Asigurari, Omniasig, ARGEN (Generali Asigurari), Royal Bank of Scotland (RBS), UPA Romania, Institutul Bancar Roman, BCR Asigurari, BCR SPROSERV etc.), Sindicatul Profesionisti Bancari , Sindicatul Claimexpert), aceastea reprezentand interesele a peste 16.000 de membri.

La nivel national F.S.A.B. este membra a Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel ALFA”, iar la nivel international F.S.A.B. este membra a UNI GLOBAL (www.uniglobalunion.org).

Incepand cu anul 2012, Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci indeplineste conditiile de reprezentativitate la nivelul sectorului de activitate “Activitati financiare, bancare si de asigurari”.

Mentionam cateva dintre avantajele /serviciile de care se vor bucura membrii SIBCR prin afilierea la FSAB:

  • participarea FSAB alaturi de SIBCR, la negocierea Contractului Colectiv de Munca al salariatilor din BCR;
  • promovarea parteneriatului social, a dialogului si a solidaritatii intre sindicatele salariatilor din aceeasi ramura de activitate, tinand cont de similitudinea activitatilor si interesele comune ale acestora;
  • organizarea de programe de pregatire profesionala si sprijinirea salariatilor in procesul de formare profesionala pentru ocuparea unui post / a unei functii, precum si formare profesionala continua (ulterioara), a salariatilor, prin intermediul Comitetului Sectorial de la nivelul ramurii Asigurari si Banci;
  • acordarea asistentei juridice necesare si reprezentarea organizatiilor membre, precum si a membrilor de sindicat ale acestora;
  • promovarea SI BCR in Comitetele Europene de Intreprindere.

Luand in considerare beneficiile afilierii SIBCR la FSAB, membrii AG a SIBCR au apreciat acest demers ca fiind un pas deosebit de important pentru consolidarea pozitiei SI BCR in demersurile viitoare ale acestuia si ca urmare, au aprobat cu unanimitate de voturi afilierea SI BCR la FASB.

Cu speranta de mai bine,
Echipa SI BCR

 

Related Posts

Translate »
#negociemimpreuna
Click aici