Dragi Colegi,

Este bine cunoscut faptul ca la inceputul lunii Decembrie 2012 la initiativa SIBCR a avut loc o intalnire intre reprezentantii celor doua sindicate. Un punct important al discutiei a vizat negocierea viitorului CCM. Cum SNS s-a dovedit a fi un proiect esuat, nereusind sa isi atinga scopul declarat (obtinerea reprezentativitatii), solutia legala propusa de SIBCR a fost deschiderea negocierilor de catre FSAB (Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci -FSAB- federatie reprezentativa la nivel de sector) alaturi de SIBCR si reprezentantii salariatilor (nominalizati de SNS si sustinuti de SIBCR). Nici pana astazi propunerea noastra menita sa asigure o continuitate a drepturilor prevazute in CCM (in beneficiul tuturor salariatilor BCR) nu a fost onorata.

In acest moment membrii SIBCR au urmatoarele optiuni ce nu se exclud reciproc:
1. Declansarea negocierilor CCM sub umbrela FSAB alaturi de reprezentantii salariatilor;
2. Acceptarea invitatiei de a participa la negocieri pentru un acord colectiv la nivel de companie.

Datorita faptului ca au ramas cateva zile pana la expirarea actualului CCM, Adunarea Generala a SIBCR a hotarat:
– sa accepte invitatia de participare la negocierea unui acord colectiv care sa transpuna prevederile actualului CCM;
– demersurile privind crearea unui sindicat nou sa fie initiate dupa finalizarea negocierilor Acordului colectiv/CCM.

 Precizam ca in actuala configuratie sindicala, membrii SIBCR pot oricand solicita FSAB sa deschida negocierile CCM chiar si in situatia in care va exista un acord colectiv de munca.

Date fiind cele precizate, este momentul constientizarii esecului SNS prin neatingerea scopului declarat, imputabil exclusiv celor din echipa de conducere. In fond, rezultatele concrete ale conducerii SNS (sau mai bine zis lipsa lor!) vorbesc de la sine.

 In aceasta perioada dificila avem nevoie de echilibru si responsabilitate iar reactiile emotionale produc doar dezbinare si indepartare de la obiectivele propuse.

Speram ca veti analiza in mod obiectiv situatia actuala – sa nu uitam ca, de fapt, toate cele 4 organizatii sindicale urmaresc aceleasi obiective.

Ganduri bune,
Echipa SIBCR

Related Posts

Translate »
#negociemimpreuna
Click aici