Dragi colegi,

Mai jos regasiti comunicatul ETUC (European Trade Union Confederation): O NOUĂ CALE PENTRU EUROPA – cu privire la PLANUL CONFEDERAŢIEI EUROPENE A SINDICATELOR PENTRU INVESTIŢII, O CREŞTERE SUSTENABILĂ ŞI LOCURI DE MUNCĂ DE CALITATE: ETUC Locuri de munca de calitate 

 „La cinci ani de la începutul crizei, cetăţenii europeni continuă să sufere din cauza incertitudinilor economice şi sociale. Şomajul, munca precară, inegalitatea şi sărăcia distrug viaţa multora. Cea mai urgentă sarcină cu care se confrunta liderii Europei este de a oferi oamenilor speranţă şi încredere, în condiţiile bătăliei cu recesiunea şi cu stagnarea economiilor noastre.

UE are potenţialul necesar pentru a combate criza. Există o nevoie urgentă pentru definirea unei direcţii noi, pentru a stabiliza situaţia economică şi pentru a crea locuri de muncă de calitate într-o Europă socială. UE trebuie să-şi utilizeze întreaga forţă pentru a contura un viitor mai prosper, echitabil şi democratic.

Este necesar să aveam o perspectivă pe termen mai lung. Este nevoie de investiţii masive pentru a oferi economiilor noastre un nou început, bazat pe o creştere durabilă. Ne propunem ca ţintă investiţii în valoare de 2% din PIB-ul UE pe an, pe o perioadă de zece ani. Acest lucru va avea ca efect suplimentar stimularea investiţiilor private şi promovarea de iniţiative private de modernizare de scară largă.
Astfel de investiţii ar putea ajuta la construirea unei baze industriale puternice, servicii publice de calitate, sisteme de stat care să funcţioneze corespunzător, sisteme de protecţie socială incluzive, precum şi instituţii de învăţământ şi cercetare inovatoare.
1000 de miliarde euro se pierd anual prin evaziune fiscală şi fraudă. A venit timpul să cheltuim 250 de miliarde euro pentru locuri de muncă de calitate şi un viitor mai bun pentru cetăţenii UE. Printr-un plan îndrăzneţ de investiţii s-ar putea crea până la 11 milioane de noi locuri de muncă de calitate.
Planul este deschis pentru toate ţările UE, cu proiecte la nivel european dezvoltate în colaborare cu proiecte de investiţii la nivel naţional. Ar trebui să li se acorde prioritate investiţiilor care au cel mai mare impact asupra activităţilor economice.”

Sursa: http://www.etuc.org/fr/publications/manifeste-de-la-ces-pour-les-%C3%A9lections-du-parlement-europ%C3%A9en-brochure#.Uyrqi3BeeE7

http://www.etuc.org/press/new-path-europe-what-we-want-now#.UyrsCXBeeE4

Related Posts

Translate »
#negociemimpreuna
Click aici