SIBCR: Momentul negocierii Contractului Colectiv de Muncă în BCR a sosit!
&1b11p;
Dragi colegi,
Cu bucurie și optimism, vă anunțăm că SIBCR, în calitate de sindicat reprezentativ la nivelul BCR, a declanșat negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM)!
Acesta este un moment esențial pentru noi toți, întrucât împreună putem contribui activ la protejarea drepturilor noastre și la îmbunătățirea condițiilor de muncă și fianciare.
Contextul economic actual este unul provocator și acum mai mult ca oricând este bine ca invătând din experiențele anilor anteriori sa reușim și de această dată să finalizăm cu success aceste negocieri. Este important să mentinem și să obținem noi beneficii pe care să le armonizam în noul CCM în favoarea tuturor angajaților.
Fiecare dintre voi poate contribui la succesul acestor negocieri prin implicare activă. Suntem o echipă și puterea noastră stă în unitate!
Ne bazăm pe implicarea fiecăruia dintre voi pentru a ne asigura că suntem un sindicat puternic și influent în cadrul băncii și al Grupului BCR. Asa cum am procedat si la fiecare negociere, în curand vom avea un chestionar (sondaj) în care vă puteți exprima revendicările voastre în mod individual. Liderii nostri de sindicat se vor ocupa de preluarea chestionarelor.
Vom organiza întâlniri și vom comunica pentru a vă informa despre fiecare pas al negocierilor. Următorul pas va fi să stabilim prima intalnire cu patronatul, unde va fi stabilit calendarul negocierilor.
SIBCR este sindicat reprezentativ în: BCR, BCR Leasing IFN SA și BCR Banca pentru Locuinte.
SIBCR negociaza si semneaza CCM în: BCR, BCR Leasing IFN SA și BCR Banca pentru Locuinte.
SIBCR negociaza si semneaza CCM la nivelul sectorului de activitate bancar prin Federația Sindicatelor din Industria Financiară (FSIF).
Cu colegialitate!
Echipa de negociere SIBCR
www.sibcr.ro
Declanșare negocieri în BCR BPL
&1b21p;
Dragi colegi,
Astăzi, SIBCR în calitate de sindicat reprezentativ în cadrul BCR BPL, a solicitat conducerii băncii declanșarea negocierilor colective pentru noul Contract Colectiv de Muncă.
Suntem convinși că, prin colaborare și respect reciproc, putem ajunge la un CCM care să fie benefic pentru toate părțile implicate, asigurând astfel un mediu de lucru echitabil și motivant. Ne dorim să continuăm tradiția de dialog constructiv și să construim împreună un viitor stabil și prosper pentru salariații BCR BPL.
Oferte vacanta – Hotel Apollo Mamaia 2025
&1b22p;
Dragi colegi,
Mai jos vă transmit oferta estivală a partenerilor noștri de la Hotel Apollo Mamaia. Tarifele sunt valabile pentru membrii de sindicat SIBCR.
Rezervarile vor fi efectuate în baza unei adeverințe eliberată de SIBCR trimițând un email la: elena.badoi@bcr.ro , precizând tipul camerei: cu vedere SUNSET sau SUNRISE /perioada /numărul de persoane/ modalitatea de plată: tichete de vacanță sau virament.
Exemplu: Maria Popescu, o camera dublă cu vedere la mare, 5 nopti începand cu 21.07.2025 pentru 2 adulți, plata cu tichete de vacanță.
TARIF | SUNSET | SUNRISE |
06.06 - 29.06.2025 | 298 lei, MD | 298 lei, MD |
30.06 - 24.08.2025 | 500 lei, DP | 385 lei, MD |
25.08 - 31.08.2025 | 450 lei, DP | 335 lei, MD |
01.09 - 07.09.2025 | 298 lei, MD | 298 lei, MD |
*MD=MIC DEJUN; DP = demipensiune;
MD=55 lei/pers; Prânz=59 lei/pers; Cină=85 lei/pers.
IUNIE = Cazare cu Mic dejun inclus, IULIE și AUGUST SUNSET = Cazare cu Demipensiune
IULIE și AUGUST SUNRISE = Cazare cu Mic dejun inclus, SEPTEMBRIE = Cazare cu Mic dejun inclus.
* Copiii până în 12 ani beneficiază de mic dejun gratuit sau cină, în funcție de tipul de cameră achiziționat.
* Patul suplimentar pe noapte costă 90 lei, pentru copiii până la 18 ani.
* Într-o cameră se pot caza 2 adulți cu maxim 2 copii.
* Pentru orice alt tip de rezervare se percepe tariful site.
Hotelul Apollo este situat în zona de Nord a Stațiunii Mamaia, la aproximativ 70 de metri de plajă, Hotelul Apollo își rasfață turiștii cu liniște și confort.
La mulți ani 2025!
&12b18p;
Dragi colegi,
În pragul unui nou an, vă mulțumim pentru sprijinul și implicarea voastră de-a lungul întregului an 2024. Eforturile voastre au contribuit semnificativ la realizările noastre comune.
Împreună, am reușit să negociem și să implementăm un Contract Colectiv de Muncă în sistemul bancar (primul aplicabil tuturor salariaților din sectorul nostru de activitate) și am renegociat Contractul Colectiv de Muncă în BCR Leasing IFN SA.
Am continuat să promovăm educația în activitatea sindicală prin proiecte precum Academia SIBCR, unde am format noi lideri și activiști dedicați, pregătiți să ducă mai departe misiunea noastră.
Anul 2025 ne aduce noi provocări (negocierea CCMului în BCR) și oportunități. Vom continua să luptăm pentru salarii echitabile, condiții de muncă îmbunătățite și pentru a consolida dialogul social. Vom rămâne o voce unită și puternică în cadrul Grupului BCR, asigurându-ne că fiecare dintre voi este reprezentat corect și cu demnitate.
Vă dorim un An Nou plin de sănătate, bucurii și realizări personale și profesionale. Să fim împreună, uniți și puternici, pentru a transforma fiecare provocare într-o oportunitate de creștere și succes.
La Mulți Ani, cu încredere și speranță!
Cu respect și apreciere,
Echipa SIBCR
Sărbători cu bine!
&12b44p;
Sărbători cu bine! Pune pe primul loc binele pe care îl poți aduce în jurul tău. Găsește mereu motive de recunoștință: pentru sănătate, pentru locul pe care îl numești acasă și pentru momentele simple, dar prețioase. Înconjoară-te de oameni buni, optimiști și plini de voie bună.
La o cafea cu SIBCR
&12b03p;
Dragi colegi,
Dorim să vă mulțumim pentru participarea la evenimentul “La o cafea cu SIBCR”, unde am avut ocazia să discutăm împreună despre ceea ce ne dorim de la noul Contract Colectiv de Muncă (CCM). A fost un moment bun de dialog, în care am ascultat cu atenție ideile, nevoile și sugestiile voastre.
În cadrul întâlnirii, am lansat un sondaj important, prin care dorim să stabilim revendicările pe care le vom susține în negocierile pentru noul CCM. Implicarea voastră este esențială, deoarece ne dorim ca viitorul contract să reflecte cu adevărat interesele și așteptările tuturor colegilor.
Această întâlnire a fost mai mult decât un schimb de idei – a fost o ocazie de conectare între liderii de sindicat și colegii din Centrala Băncii. Am simțit că, împreună, construim o echipă puternică și unită, pregătită să lupte pentru drepturile și binele tuturor membrilor noștri.
Vă mulțumim pentru deschiderea, energia și implicarea voastră!
FSIF: Comunicat de presă – extinderea CCM-ului la nivelul întregului sector de activitate
&12b52p;
Federația Sindicatelor din Industria Financiară (FSIF) îndeamnă la promovarea negocierii colective în toate sectoarele de activitate
Federația Sindicatelor din Industria Financiară (FSIF) felicită toate părțile implicate în adoptarea și extinderea efectelor Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivelul sectorului bancar. Acest moment de referință subliniază importanța negocierii colective în asigurarea drepturilor salariaților și în îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru toți angajații dintr-un sector de activitate.
Salutăm progresele realizate în sectorul bancar, unde noul CCM include beneficii esențiale precum salariul minim garantat superior celui stabilit prin hotărâri de guvern, plăți compensatorii în caz de concediere și stabilește un cadru privind combaterea hărțuirii și discriminării la locul de muncă în conformitate cu legislația în vigoare. Aceste prevederi demonstrează că dialogul social funcțional și negocierea colectivă pot contribui semnificativ la creșterea echității și a stabilității pe piața muncii.
Le suntem recunoscători partenerilor de dialog social alături de care am construit acest CCM și ne bucurăm să fim primii în ce sperăm să fie un model de bune practici. În contextual actual este singurul contract colectiv sectorial în sectorul privat, dar și unicul care se aplică erga omnes, adică la întreg sectorul de activitate. Aplicarea erga omnes oferă mai multă siguranță lucrătorilor, dar și un mediu de business mai competitive în care angajatorii se află pe un nivel neutru fără a lovi cu practici neconcurențiale privind salarizarea angajaților.
Reamintim că, în conformitate cu Legea nr. 367/2022 privind dialogul social, negocierea colectivă la nivel sectorial este obligatorie. Mai mult, România are obligația de a asigura acoperirea a cel puțin 80% dintre lucrători prin negocieri colective, conform Directivei (UE) 2022/2041 privind salariile minime adecvate.
Având în vedere acest context legislativ și angajamentele europene, FSIF face un apel public către ceilalți angajatori și federații sindicale să urmeze exemplul nostru și să promoveze negocierile colective în toate sectoarele de activitate. Este esențial ca angajatorii și reprezentanții salariaților să colaboreze activ pentru a asigura respectarea drepturilor angajaților și stabilirea unor condiții de muncă echitabile.
Cu deschidere,
Biroul Exectiv FSIF
Guvernul a avizat primul Contract Colectiv de Muncă pentru Sectorul de negociere colectivă ”Activități bancare”
&11b24p;
În şedinţa de Guvern din data de 27 noiembrie 2028, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind extinderea aplicării prevederilor Contractului colectiv de muncă înregistrat la nivelul sectorului de negociere colectivă 40 - Activităţi bancare.
Textul contractului îl regăsiți aici.
Mai multe amănunte despre CCM aveți aici.
SIBCR continua să rămână sindicat reprezentativ în BCR BPL
&11b01p;
Dragi colegi,
Avem bucuria de a vă informa că SIBCR a obținut reprezentativitatea în cadrul BCR Banca pentru Locuințe! Instanșa a admis cererea SIBCR și a constatat că SINDICATUL INDEPENDENT AL BĂNCII COMERCIALE ROMÂNE S.A. este reprezentativ la nivelul unităţii BCR BANCA PENTRU LOCUINŢE S.A
Acesta este un moment important pentru noi toți, care confirmă angajamentul și eforturile comune de a proteja drepturile și interesele colegilor noștri din BCR BPL. Confirmarea reprezentativității ne oferă cadrul oficial pentru a negocia condiții mai bune de muncă, beneficii și drepturi care să reflecte nevoile și așteptările voastre.
Vă mulțumim pentru sprijinul acordat și pentru încrederea pe care o aveți în activitatea SIBCR.
Cu colegialitate,
Echipa SIBCR
Twining – Supporting Just Twin Transition of European Industries
&11b35p;
Un raport al Comitetului de coordonare online al proiectului
„TWINING – Sprijinirea tranziției doar gemene a industriilor europene”
Pe 27 noiembrie 2023, a avut loc o întâlnire de lansare online, în cadrul proiectului „TWINING – Supporting Just Twin Transition of European Industries”. La această întâlnire au participat 24 de participanți (11 bărbați, 13 femei). Cuvintele de deschidere la această întâlnire au fost rostite de liderul proiectului, domnul Sinisa Kostic de la SMH-IS (Uniunea Muncitorilor din Metalurgi din Croația) – beneficiar al proiectului.
În prima parte a întâlnirii, a fost planificat ca fiecare reprezentant al țării partenere să se prezinte. La acest proiect, pe lângă organizația beneficiară, există participanți co-beneficiari din MZP Lewiatan (Polonia); NKOS Kovo Metal (Slovacia); Camera de Comerț și Industrie a Bulgariei (Bulgaria); USSCG (Muntenegru); Federacja Związków Zawodowych Metalowców i Hutników w Polsce (FZZMIH) și partenerii asociați CCOO de Industria, CEEMET - Consiliul Angajatorilor Europeni ai Industriilor bazate pe Metal, Inginerie și Tehnologie Aisbl, Conpirom (România) și Cartel Alfa (România).
În urma prezentărilor făcute de fiecare organizație despre membrii săi și provocările cu care se confruntă, domnul Lazar Jovevski, expertul principal al proiectului, a subliniat obiectivele principale ale proiectului și a împărtășit cunoștințele sale despre starea actuală a industriei. În cadrul discuției, au fost prezentate câteva dintre problemele cu care se confruntă țările partenere în legătură cu tranziția dublă. Reprezentanții Slovaciei au subliniat că există un nivel foarte scăzut de cooperare între sindicate și angajatori, precum și între aceștia și stat ca partener social. Pe viitor, este necesar să se acorde mai multă atenție îmbunătățirii relațiilor dintre partenerii sociali. În plus, din cauza reducerii continue a numărului de lucrători, angajatorii care introduc digitizarea în procesele lor de muncă trebuie să se consulte cu lucrătorii și reprezentanții acestora.
Partenerii din Polonia au subliniat că statul este cel care ar trebui să fie un partener activ în schimbări, adică să ofere o garanție pentru locurile de muncă sau, în cazul în care acestea sunt în scădere, să ofere măsuri adecvate pentru lucrători. Reprezentanții Croației au subliniat că tranziția verde nu este întotdeauna la fel de verde pe cât este prezentată, adică trebuie avut grijă ca sursele să nu fie infinite atunci când se realizează așa-numita agendă verde. Reprezentanții din Spania și-au exprimat îngrijorarea, care este cauzată de reducerea locurilor de muncă din cauza digitalizării, precum și de faptul că nu există lucrători cu calificare adecvată pentru noile locuri de muncă care se deschid prin introducerea digitalizării. În acest scop, este necesar să ne concentrăm pe recalificarea și educarea lucrătorilor pentru a încuraja schimbările.
A doua parte a întâlnirii a fost planificată pentru a discuta și planifica datele viitoare și conținutul evenimentelor proiectului, împărțirea lucrărilor, discutarea obiectivelor și rezultatelor planificate din acest proiect și agendele următoarelor evenimente. Expertul principal a explicat în detaliu structura și calendarul tuturor activităților proiectului. După aceea, a fost o sesiune de întrebări și răspunsuri. În cadrul discuției, participanții și-au exprimat observațiile, s-a sugerat ca atelierele naționale să fie organizate personal, în locul întâlnirilor online planificate. O astfel de propunere a fost acceptată în unanimitate de toți partenerii proiectului, pentru care beneficiarul proiectului a declarat că va depune eforturi și va contacta Ofițerul de Proiect din CE pentru a-i informa cu privire la această solicitare și pentru a le cere aprobarea.
Această întâlnire a fost încheiată prin rezumarea a tot ceea ce s-a discutat în timpul acestei prime întâlniri (de lansare) și exprimându-și speranța pentru o colaborare de succes la acest proiect.
Următoarele sunt câteva capturi de ecran ale întâlnirii:
„Finanțat de Uniunea Europeană. Opiniile și opiniile exprimate sunt totuși doar ale autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă acordarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea."