12 Decembrie 2018! O zi istorică pentru membrii de sindicat din România!

Primul Contract Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de activitate bancar a fost semnat între Federatia Sindicatelor din Asigurări și Bănci și FinBan (federația patronală). Sindicatele membre au muncit din greu pentru a face acest lucru posibil. Multumim tuturor colegilor care s-au implicat activ in aceasta campanie de negociere.
Multumim UNI Europa pentru sprijinul oferit in perioada acesor negocieri!

De prevederile acestui Contract Colectiv de Muncă beneficiază 25.000 de salariati din cei 50.000 din sectorul bancar, incluzând angajații băncilor BCR, BRD, Raiffeisen, UniCredit și ING.

O importanta prevedere a acestui CCM o reprezinta nivelul salariu minim brut de 2.500 de lei. Acest prag minim este valabil fără diferențiere între angajații încadrați pe posturi la care sunt necesare studii superioare și cei din posturi fără studii superioare. Prevederea va conduce la o crestere salariala câteva sute de angajați plătiți la nivelul salariului minim în cazul fiecărei bănci semnatare. Un câștig important este și recunoașterea ca timp de lucru a intervalului necesar pentru închiderea și deschiderea unităților bancare.

Felicitări membrilor de sindicat și echipei de negociere pentru reușită!


SIBCR

SIBCR este sindicatul saLariatilor din Grupul BCR. Cu o vechime de peste 28 de ani, SIBCR a jucat rolul de mediator in raporturile dintre angajati si patronat, a conceput programe de educatie, dezvoltare personala si networking cu obiectivul asumat de a sprijini evolutia personala si profesionala a membrilor sai, ofera asistenta juridica si financiara in situatii critice cu care se confrunta cei din organizatie si este.

Translate »
#negociemimpreuna
Click aici