SIBCR: Înainte prin negociere colectivă

Dragi colegi,

Am început acest an cu speranță și teamă față de Covid-19. Pandemia continuă să ne provoace pe toți: acasă, la locul de muncă și în societate. Am înțeles cat de importante sunt pentru noi toți solidaritatea și sentimentul că suntem împreună în această  mare provocare.

SIBCR împlinește anul acesta trei decenii de la înființare, devenind astfel sindicatul cel mai longeviv din BCR si unul dintre primele sindicate înființate in sistemul bancar romanesc.

Aniversarea este marcată anul acesta printr-o noua negociere a Contractului Colectiv de Munca. Va informez cu aceasta ocazie ca toate revendicările noastre au fost analizate si discutate in detaliu cu reprezentanții băncii. Implicarea fiecăruia dintre noi in aceste negocieri este cheia pentru a obține rezultatele dorite.

Mai mult decât atât pe parcursul anului vom celebra istoria sindicatului și vom organiza o serie de evenimente in care ne dorim sa interacționam cu cât mai mulți dintre voi. Va invitam sa participați activ la aceste evenimente, indiferent daca sunteți sau nu membri SIBCR.

In cei 30 de ani de activitate, SIBCR a contribuit la transformarea mișcării sindicale din BCR, acționând pentru formarea de reprezentanți activi si lideri sindicali experimentați care au putut să își exprime liber opiniile și să reprezinte cu adevărat interesele salariaților.

Afilierea SIBCR la Federația Europeana Sindicala: UNI EUROPA, arata deschiderea noastră către valorile europene si mai mult decât atât, anul acesta motto-ul aniversarii celor 30 de ani este: „Înainte prin negociere colectivă”.

Impreuna mai puternici!

Scopul nostru este ca fiecare salariat din Grupul BCR să fie protejat prin contracte colective de munca atat la nivel de unitate cat si la nivel sectorial – Aceasta este misiunea noastră!

Avem stabilite trei priorități strategice pentru a putea consolida acțiunea de negociere colectivă:

  • În primul rând, organizarea: prin construirea unei baze puternice de membri care să se angajeze în activități sindicale.
  • În al doilea rând, oferirea unui cadru favorabil pentru negocierea colectivă in BCR si in Grupul BCR.
  • Și în al treilea rând, negocierea si semnarea noului Contract Colectiv de Munca la nivelul Sectorului de activitate.

Cu sprijinul vostru, SIBCR a negociat si semnat 3 Contracte Colective de Munca in Grupul BCR si unul la nivelul sectorului de activitate.

Negocierea colectivă este – un instrument cheie pentru integrarea și apărarea democrației și combaterea inegalității.

Împreună, vom face din 2022 un an de referința pentru consolidarea si extinderea drepturilor noastre colective.

Va transmit gandurile mele bune si va astept alaturi de noi ca membri activi ai SIBCR.

Negocieri colective 2022
100

Related Posts

Translate »
#negociemimpreuna
Click aici