Informatii Utile

Dragi colegi,

Momentul deschiderii negocierilor colective a venit.

Contextul economic este provocator, vremurile sunt altele si acum mai mult ca oricand este bine sa invatam din experientele anilor anteriori. Este important sa mentinem si sa obtinem beneficii in favoarea tuturor angajatilor.

O prima solicitarea a SIBCR cu privire la acordarea tichetelor de cresa deja a fost acceptata in oferta. Consideram ca dialogul constructiv mentinut cu conducerea bancii creeaza premisele pentru implementarea noilor proiecte ce se vor contura pentru membri SIBCR.

Avand in vedere propunerea angajatorului cu privire la incheierea unui Acord Colectiv care sa acopere beneficiile salariatilor pentru urmatorul an si avand in vedere faptul ca astazi dupa – amiaza este programata intalnirea cu dl. Presedinte Tomas Spurny si dna Director Andreea Voinea, va rugam sa ne transmiteti toate intrebarile/propunerile la care doriti raspuns la adresa sibcr@windowslive.com sau adela.badescu@bcr.ro.

Impreuna suntem mai puternici!
Adela Badescu

 

____________________________________________________

Dragi colegi,

La inceput de an nou, va uram un sincer “La Multi Ani”. Noi, SiBCR am fost pe parcursul anului 2012 alaturi de dumneavoastra prin tot ceea ce am realizat: am fost ambitiosi, am fost mereu dornici de a ne sustine membri si de a fi plini de surprize. Fara falsa modestie, credem ca am si reusit, si fara tagada sustinem acum la inceput de 2013, ca tot succesul proiectelor noastre s-a datorat increderii dumneavoastra, a mebrilor SIBCR, incredere pentru care va multumim.

Ne asteapta cat de curand o mare provocare: negocierea urmatorului CCM. Va fi greu, va fi dificil si va fi provocator in acelasi timp pentru ca vom purta pe umerii nostri responsabilitatea fata de dumneavoastra. Vom fi acolo, la negocieri pentru a va sustine idealurile, dorintele si cu intentia declarata de a lupta pentru drepturile dumneavoastra.

De aceea, dragi colegi, va invitam sa  ne ramaneti si in 2013 alaturi, sa fiti parte activa a SiBCR – una dintre cele mai mari organizatii sindicale constituite la nivelul Bancii Comerciale Romane. Ca membru in SIBCR, ca si pana acum va fi mai bine pentru dumneavoastra: stim mereu sa avem alaturi de noi oameni buni, luptatori si profesionisti proactivi ce lucreaza impreuna pentru bunastarea si siguranta fiecarui angajat al BCR.

Va transmitem gandurile noastre bune si invitatia de a va alatura celorlalti colegi din SIBCR adaugand ca nu vom precupeti niciun efort in a apara si sustine drepturile de care trebuie sa se bucure fiecare salariat BCR.

Cu drag,
Echipa SiBCR

_________________________________________________________________________________

Dragi prieteni,

Petrecerea  BankersNightOut Red & White Christmas Party 2012 este extrem de aproape!

Ce ramane de facut? Adunati-va colegii de birou si prietenii din sistemul financiar bancar, achizitonati toti biletele chiar de maine si ganditi-va la o combinatie vestimentara in Red & White!

Conditia minima obligatorie este ca cel putin un obiect sau un accesoriu vestimentar sa respecte culorile tematice ale petrecerii!

Rezervarea meselor se va realiza incepand cu 28.11.2012 si toate detaliile privind rezervarea meselor vor fi comunicate in timp util prin mail si pe site.

Pentru orice alte detalii va asteptam pe www.bankersnightout.ro, pe pagina noastra de facebook sau ne puteti contacta prin mail la rezervari@bankersnightout.ro!

Let’s Party in Red & White ! 

Echipa BankersNightOut
Marius, Robert si Radu
http://bankersnightout.ro

BNO Red&White Christmas Party 2012
BNO Red&White Christmas Party 2012

Dragi colegi,

Sindicatul Independent al BCR (SIBCR), in parteneriat cu Directia Resurse Umane, continua sa incurajeze formarea profesionala.

Consecvent noii sale directii, SIBCR duce mai departe seria ofertelor educationale cu noi tipologii de cursuri:

Denumire cursNumar ore de pregatire
Comunicare in limba engleza – English for Banking – modulul I

30

Comunicare in limba engleza – English for Banking – modulul II

30

Sesiunile de instruire se vor derula saptamanal intre la orele 8,00 – 10,30, dupa data de 24 Octombrie 2012, in locatiile puse la dispozitie de BCR in cladirile din Bd. Regina Elisabeta sau BFP, in functie de optiunea cursantilor. Participarea la curs va fi agreata cu managerul dumneavoastra, pentru a asigura desfasurarea in bune conditii a activitatii.

Data limita de inscriere este 19 Octombrie 2012.

Membrii de sindicat SIBCR vor beneficia de tarife speciale, dupa cum urmeaza:

Numarcursanti/grupa de curs

Taxa de participare membri SIBCR

Taxa de participare

 ne-membri SIBCR

16

100 lei

283 lei

Furnizorul de formare profesionala este Universitatea Romano-Americana, institutie de invatamant superior acreditata, parte a sistemului national de invatamant.Validarea competențelor dobândite de cursanți se va realiza prin acordarea de certificate de absolvire.

Programele de pregatire aferente cursurilor si prezentarea formatoruluipot fi accesate peInfonet:https://itportal10.bcr.wan/SIBCR/SitePages/Beneficii_Cursuri.aspxsi  pe web-site-ul SIBCR www.sibcr.ro

Pentru inscrieri si detalii suplimentare va rugam sa ne contactati.

Razvan Avrigeanu – razvan.avrigeanu@bcr.ro

Adela Badescu– Presedinte SIBCR – adela.badescu@bcr.ro

Continuam sa crestem si sa invatam impreuna!

__________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Sindicatul Independent BCR (SIBCR) vă invită la un turneu intern de fotbal.

Aduna-ţi colegii din Sucursală sau Departament (Centrală) şi înscrie-te cu o echipă sau două la cel mai mare campionat de fotbal pentru salariaţii BCR.

Scopul este de a ne cunoaşte mai bine, de a face mişcare şi, nu în ultimul rând, de a îmbunătăţi lucrul în echipă. Meciurile se vor disputa în aer liber/balon, în perioada următoare. După faza înscrierilor vă vom transmite zilele şi orele în care se vor desfăşura meciurile. Sprijinul financiar al SIBCR se va regasi in punerea la dispozitia dvs. a terenurilor de joc.

Competiţia de fotbal SIBCR se va desfăşura pe 4 faze:

A. înscrierea echipelor;
B. tragerea la sorţi a grupelor şi stabilirea programului;
C. desfăşurarea meciurilor;
D. premierea câştigătorilor.

Ce trebuie să faceţi pentru a vă înscrie?

1. Stabiliţi componenţa echipei (se va juca în sistem 6+1) – este încurajată înscrierea echipelor de persoane din acelaşi departament/ aceeaşi sucursală. Vă rugam să luaţi în considerare şi înscrierea unor jucători de rezervă (maxim 5);
2. Stabiliţi numele echipei;
3. Alegeţi căpitanul de echipă (el va păstra legătura cu organizatorii);
4. Trimiteţi informaţiile de la punctele anterioare la Valentin Raileanu (ValentinSorin.Railea@bcr.ro); Adrian Dumitrascu (AdrianVasile.Dumitrascu@bcr.ro), până în data de 17 Octombrie 2012.

Programul exact al turneului, urmând a fi anunţat după încheierea perioadei de înscriere. Meciurile se vor disputa după regulile de fotbal în sală (regulamentul va fi anunţat înainte de tragerea la sorţi a grupelor).

Vă aşteptăm cu drag la înscrieri!
Echipa SIBCR

_________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

“Free your mind…free your body!” este deviza centrului de fitness si relaxare BODY-ART Welness Club, locul unde echilibrul fizic si psihic se obtin cu zambetul pe buze.

Body Art ofera membrilor clubului incepand cu luna martie 2009, nu doar mijloacele pentru a se mentine in forma ci si posibilitatea de a lega prietenii sau de a-si testa tonusul si energia in diverse activitati, competitii si excursii in natura.

Body Art Wellness Club este unul dintre cele mai moderne cluburi de fitness si relaxare din Romania, cu un program 24 de ore din 24, unde veti regasi:

–   o sala de fitness de 300 mp cu 63 posturi de lucru simultan;
–   sala de aerobic de 120 mp;
–   sala de spinning cu 25 de biciclete;
–   piscina de 180 mp;
–   jacuzzi;
–   masaj si tratamente corporale;
–   saune umede si uscate.

Ca urmare a solicitarilor primite din partea voastra, SiBCR a negociat un contract de colaborare cu BODY-ART Welness Club, negociere in urma careia a fost obtinuta oferta personalizata pentru membrii SiBCR, oferta detaliata mai jos:
 
Oferta membri SIBCR: 
· Membrii SIBCR, cat si familiile acestora pot beneficiaza de o oferta personalizata si anume: tariful de 300Ron /luna (Full time – Window All).

· Pentru 10 persoane interesate sa devina membri la Body-Art Wellness Club si vor abonamente pe o perioada mai mare de o luna, se acorda 30% discount la orice tip de abonament ales (3,6,12 luni).

·  In cazul in care sunt mai putin de 10 persoane care doresc abonamente mai mari de o luna, discountul aplicat este de 20%. 

 *Reducerile vor fi acordate in baza cardului de membru SiBCR si a actului de identitate.

PROGRAM ACCESS: NON STOP;
DAY TIME: acces numai intre orele 23:00 – 16:00;

Copii pana in 12 ani au acces gratuit la piscina dar numai insotiti de un parinte care la randul lui are abonament si numai pana in ora 16:00;
Copii intre 12-16 ani vor plati 60% din valoarea tipului de abonament;
Parcarea este gratuita si nelimitata.

 Mai multe detalii puteti obtine de pe pagina clubului: http://www.body-art.ro/ .
Persoana de contact pentru inscrieri : Larisa Verdes: larisa.verdes@bcr.ro

Adresa clubului este:
B-dul Vitan Barzesti, nr. 7D, RIN Grand Hotel;
Telefoane de contact: + 40 31 106 1160 ; + 40731 111 113;
e-mail: contact@body-art.ro;

Va dorim o saptamana excelenta,
Echipa SiBCR

_________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Avem astazi placuta ocazie sa va anuntam ca SiBCR a incheiat un contract de colaborare cu Cabinetul Stomatologic BIODENTIX.

Prin aceasta noua oferta, SiBCR vine in intampinarea dorintelor dumneavoastra prin care veti beneficia de preturi promotionale pentru anumite tratamente si proceduri stomatologice.

De asemenea toti membrii SIBCR beneficiaza de consultatii si doua controale gratuite anual precum si de facilitatile oferite de cabinet fiecarui pacient, in baza cardului de membru.

Tarifele practicate pentru membri SiBCR sunt prezentate mai jos:

TratamentTarif standardTarif SIBCRfacilitate
Preparare si obturatie cavitati cu compozit MICROHIBRID fotopolimerizabil100 RON70 RON30%
Coroana protetica metalo – ceramica400 RON360 RON10%
Coroana protetica metalo – acrilica170 RON150 RON10%
Detartraj cu ultrasunete, indepartare pete si coloratii,  periaj profesional120 RON60 RON50%
Tratament chirurgie si protetica de inserare Implant dentar2.000 RON1.700 RON15%

Biodentix :  www.biodentix.ro

Str. Alunisului Nr. 74, Sector 4, Bucuresti
Tel: 0216 344 888; Mobil: 0722 489 177
Programul de lucru: Luni – Vineri: 9 – 21

Va dorim sa aveti parte de o saptamana excelenta.
Echipa SiBCR

___________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Ne face placere sa va anuntam ca SIBCR  a incheiat un protocol de colaborare cu S.C. ALLIANZ TIRIAC – ASIGURARI S.A., protocol ce acorda  conditii speciale  de asigurare pentru membrii de sindicat SiBCR. Astfel, ALLIANZ TIRIAC ofera membrilor SiBCR urmatoarele discount-uri la produsele de sigurare:

–       10% la asiguarea CASCO;
–       10% la asigurarea RCA daca clientul are polita CASCO la ALLIANZ TIRIAC;
–       15% la asigurarile de locuinta si continut Armonia/Integra/Creditum;
–       20% la asigurarea de clalatorie Voiaj.

Allianz-Tiriac va desemna in fiecare sucursala o persoana responsabila de derularea acestui protocol de colaborare. Reducerile vor fi acordate numai in baza cardului de membru SIBCR si a actului de identitate iar

De asemenea avem placerea sa va facem cunoscut ca in urma negocierilor cu Groupama, au fost obtinute urmatoarele reduceri pentru membrii de sindicat SIBCR:

–       Asigurarea locuintei cu Extra Acoperiri – discount 5 % ;
–       Asigurarea facultativa auto CASCO – discount 5 % ; *fac excepţie de la această ofertă cazurile de auto în leasing (sau diverse finanţări) care sunt supuse unor convenţii speciale, negociate în mod direct.
–       Asigurarea medicala de calatorie in strainatate – discount 20 % ;

Reducerile vor fi acordate membrilor de sindicat BCR  şi membrilor familiei acestora. Acestea se aplică cumulativ şi anilor consecutivi fără daună sau oricăror altor bonusuri acordate de societate la asigurările standard.

Reducerile vor fi acordate numai in baza cardului de membru SIBCR si a actului de identitate iar

Cu ganduri bune,
Echipa SiBCR

____________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Pentru ca identitatea de membru de sindicat sa fie recunoscuta mai usor si pentru a putea beneficia de ofertele noastre, daruim fiecarui membru SIBCR un card personalizat.

Pornind de la promisiunile respectate, dar si de la modul apropiat si frumos in care am reusit sa devenim o comunitate, te invitam sa ramai alaturi de SIBCR.

Mai jos regasiti cateva din beneficiile importante pe care ne bucuram sa vi le oferim:

–      Informare / consultare in toate (re)organizarile la nivel de BCR;
–      Reprezentarea: in Comisia de Disciplina / Comisia de necorespundere profesionala;
–      Educatie: cursuri de formare continua;
–      Asistenta juridica: consultatii gratuite atat pe probleme profesionale cat si personale;
–      Cultura: bilete la teatru;
–      Turism: oferte personalizate la mare, munte, statiuni balneo;
–      Divertisment: reduceri locuri de joaca si petreceri pentru copii;
–      Altele: reduceri la lucrari de intretinere si reparatii auto in cadrul unui service auto;
–      Asigurari (in curand).

Nu ezita sa ne contactezi pentru orice problema sau nelamurire la adresa sibcr@windowslive.com sau adela.badescu@bcr.ro

Echipa SIBCR

____________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

 Avem deosebita placere sa va informam ca la inceputul lunii August, a avut loc Adunarea Generala Extraordinara a SIBCR, intrunita cu scopul de a analiza si decide privind oportunitatea afilierii organizatiei noastre la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB).

Aceasta intalnire s-a bucurat de participarea Domnului Constantin Paraschiv, Presedinte al FSAB, care a salutat intiativa SI BCR si a efectuat o ampla prezentare a Federatiei din care face parte.

Reluam mai jos, pentru informarea dvs., aspectele cele mai importante ale prezentarii:

Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci reprezinta o structura infiintata in anul 2002  cu scopul de a realiza o reprezentativitate reala a sindicatelor la nivelul ramurii ASIGURARI si BANCI din Romania. Membrii fondatori ai federatiei au fost: „Sindicatul ASIROM” din cadrul S.C. Asigurarea Romaneasca S.A., Sindicatul “THEMIS” din cadrul S.C. Astra Asigurari S.A. si Sindicatul S.A.C.U.T. din cadrul Bancii Raiffeisen Bank.

In prezent, FSAB cuprinde peste 15 sindicate din cadrul companiilor Bancare si de Asigurari, respectiv sindicatele din cadrul Allianz Tiriac, Grupama, BRD GSG, Raiffeisen Bank, Bancpost, UniCredit, Romexterra, Asirom, Astra Asigurari, Omniasig, ARGEN (Generali Asigurari), Royal Bank of Scotland (RBS), UPA Romania, Institutul Bancar Roman, BCR Asigurari, BCR PROSERV etc.), Sindicatul Profesionisti Bancari , Sindicatul Claimexpert), aceastea reprezentand interesele a peste 16.000 de membri.

La nivel national F.S.A.B. este membra a Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel ALFA”, iar la nivel international F.S.A.B. este membra a UNI GLOBAL (www.uniglobalunion.org).

Incepand cu anul 2012, Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci indeplineste conditiile de reprezentativitate la nivelul sectorului de activitate “Activitati financiare, bancare si de asigurari”.

Mentionam cateva dintre avantajele /serviciile de care se vor bucura membrii SIBCR prin afilierea la FSAB:

  • participarea FSAB alaturi de SI BCR, la negocierea Contractului Colectiv de Muncaal salariatilor din BCR;
  • promovarea parteneriatului social, a dialogului si a solidaritatii intre sindicatele salariatilor din aceeasi ramura de activitate, tinand cont de similitudinea activitatilor si interesele comune ale acestora;
  • organizarea de programe de pregatire profesionala si sprijinirea salariatilor in procesul de formare profesionala pentru ocuparea unui post / a unei functii, precum si formare profesionala continua (ulterioara), a salariatilor, prin intermediul Comitetului Sectorial de la nivelul ramurii Asigurari si Banci;
  • acordarea asistentei juridice necesare si reprezentarea organizatiilor membre, precum si a membrilor de sindicat ale acestora;
  • promovarea SI BCR in Comitetele Europene de Intreprindere.

Luand in considerare beneficiile afilierii SIBCR la FSAB, membrii AG a SIBCR au apreciat acest demers ca fiind un pas deosebit de important pentru consolidarea pozitiei SIBCR in demersurile viitoare ale acestuia si ca urmare, au aprobat cu unanimitate de voturi afilierea SIBCR la FASB.

Cu speranta de mai bine,
Echipa SIBCR

___________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

In data de 01.08.2012 ora 17.30 , va avea loc Adunarea Generala Extraordinara  a SIBCR. Locatia  intalnirii este: BCR Centrala sala Multifunctionala  .

Ordinea de zi:
1. Afilierea Sindicatului Independent BCR la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB)
2. Diverse

Mai jos regasiti o scurta prezentare a FSAB:

Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB) a fost creata in anul 2002, cu scopul de a realiza o reprezentativitate reala la nivelul ramurii ASIGURARI si BANCI din Romania.

In prezent FSAB numara 15 sindicate din cadrul companiilor Bancare si de Asigurari, aceastea reprezentand interesele a peste 16.000 de membri. (sidicate afiliate: BRD GSG, Raiffeisen Bank, Bancpost, UniCredit, Romexterra, Asirom, Astra Asigurari, Omniasig, Generali, UPA Romania etc.)

 FSAB are ca obiectiv apararea si promovarea intereselor sociale, economice, culturale si sportive ale lucratorilor din cadrul ramurii Asigurari si Banci.
FSAB militeaza pentru imbunatatirea conditiilor de munca si de viata ale lucratorilor, pentru o politica concordanta de venituri si pentru stabilitate si dezvoltare economica.

La nivel national FSAB este membra a Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel ALFA”;
La nivel international FSAB este membra a UNI Finance (uniune sindicala mondiala a lucratorilor din banci si asigurari);

Incepand cu anul 2012, Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci indeplineste conditiile de reprezentativitate la nivelul sectorului de activitate “Activitati financiare, bancare si de asigurari”. Reprezentativitatea FSAB este recunoscuta de catre Tribunalul Bucuresti prin sentinta data in luna Martie 2012.

Beneficiile aderarii SIBCR la FSAB:

–       Participarea SIBCR alaturi de FSAB, la negocierea Contractului Colectiv de Munca;
–       Sprijinirea SIBCR in negocierea contractului colectiv de munca;
–       Promovarea parteneriatului social, a dialogului si a solidaritatii;
–       Organizarea si sprijinirea salariatilor in procesul de formare profesionala si formare profesionala continua a salariatilor, prin intermediul Comitetului Sectorial de la nivelul ramurii Asigurari si Banci;
–       Acordarea de asistenta juridica si reprezentarea organizatiilor membre ori a membrilor de sindicat;
–       Promovarea sindicatului in Comitetul European de Intreprindere;

Cu deschidere,
Adela Badescu

__________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Pentru ca vacanta de vara este deja in toi, noi, cei de la SiBCR  venim inca o data in intampinarea dorintelor dumneavoastra cu o oferta de exceptie pe litoralul romanesc, la un pret foarte avantajos. Aveti si de aceasta data posibilitatea ca prin intermediul nostru sa beneficiati de un excelent pachet de vacanta  la un pret acceptabil.

 Daca iti doresti cateva zile de odihna la mare, in conditii de cazare si masa exceptionale atunci, nimic mai simplu: poti beneficia de orice varianta de sejur la Mamaia si te asiguram ca te vei bucura din plin de vacanta pe care ti-ai ales-o.

 Alege-ti sejurul dorit din oferta noastra si daca mai ai intrebari, iti stam la dispozitie cu lamuriri suplimentare.

Oferta sezon estival 2012 – Mamaia 2012

Nu mai sta pe ganduri: ia-ti portia de soare si hai la mare!
Echipa SIBCR

_________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Avem placuta ocazie astazi sa va anuntam ca SIBCR a incheiat un contract de colaborare cu S.C. CAR EXCLUSIVE SERVICE SRL – prestator de lucrari de intretinere si reparatii  pentru autovehicule. Prin aceasta oferta, SIBCR vine in intampinarea dorintelor dumneavoastra si va ofera preturi promotionale pentru servicii prestate atat catre dumneavoastra cat si catre membri familiilor dumneavoastra.

Tarifele practicate pentru membri SIBCR sunt prezentate mai jos:
Tarife Standard       Tarife SIBCR Bucuresti
orare de manopera practicate

Caroserie 80 LEI + TVA52 LEI + TVA
Mecanica 70 LEI + TVA52 LEI + TVA
Spalat exterior    * 15 LEI + TVA   0 LEI
Aspirat habitaclu * 10 LEI + TVA   0 LEI
Tractare auto. <3.5 tone2,5 LEI +TVA/Km1,5 LEI +TVA/Km
Tractare auto. in Bucuresti160 LEI+TVA115 LEI+TVA
Verificare generala auto + carte recomandari100 LEI +TVA    0 LEI
Ridicare/predare auto de la domiciliu35 RON+TVA    0 LEI
Deschidere dosar de dauna 

*Tariful pentru Spalat exterior / aspirat habitaclu este valabil doar autoturismelor care au efectuat lucrari in cadrul Car Exclusive. 

Pentru autoturisme cu avarii gasite in parcare, reprezentantii Car Exclusive vor deschide dosarele de dauna la orice companie de asigurari. Acest serviciu este dedicat membrilor SIBCR Bucuresti pentru a evita timpul pierdut la centrele de constatare ale companiilor de asigurari . Costurile sunt de  de 0 Ron / dosar de dauna .
 
Se asigura service express dedicat celor ce au urgente nefiind necesara o programare si urmand a rezlova solicitarea in cel mai scurt timp.
Predarea si Preluarea autoturismelor de la sediul Car Exclusive este deschis 24h/24 h– 7zile/7zile .
Aceste conditii sunt valabile doar pentru membrii SIBCR Bucuresti si familiilor acestora .   
 

Persoanele de contact Car Exclusive :

Cosmin Istrate       Tel.: 0747.511.677;
Adrian Schuller     Tel.: 0754.065.292;
Dan Popescu           Tel.: 0754.065.291;

e-mail: adrian.schuller@carexclusive.ro
e-mail: cosmin.istrate@carexclusive.ro

Lucrurile bune se intampla atunci cand esti alaturi de SIBCR
Echipa SIBCR

______________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Stim ca foarte multi dintre voi sunteti parinti si intuim ca doriti ca si in acest an copii dumneavoastra sa se bucure  de o minunata zi numai a lor – un 1 Iunie vesel, plin de animatie, strigate de bucurie si multe surprize.

Va inaintam o oferta pentru o petrecere de neuitat, cu cele mai mici detalii puse la punct de catre o echipa de profesionisti. Partenerii nostri de la KIDS DREAM sunt gata sa personalizeze pentru copii dumneavoastra cea mai minunata petrecere  iar dumneavoastra sa va ofere un timp cat mai placut in compania celor mici dar si a celor mari.

Detalii despre oferta aici:

OFERTA KIDS DREAM 2012.

Nu mai sta pe ganduri: ofera-i copilului tau o petrecere de vis.
Echipa SIBCR
Persoana de contact din partea SIBCR este Ana Maria Iordache  (anamaria.iordache@bcr.ro)

_________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Sindicatul Independent BCR (SIBCR), in parteneriat cu Directia Resurse Umane, incurajeaza formarea continua.
Consecvent noii sale directii, SIBCR continua seria ofertelor educationale cu patru noi tipologii de cursuri:

• Comunicare in limba engleza – english for banking;
• Comunicare in limba engleza – basic;
• Comunicare si relationare;
• Dezvoltare personala si profesionala;

Sesiunile de instruire se vor derula saptamanal intre la orele 8,00 – 10,30, dupa data de 14 Mai 2012, in locatiile puse la dispozitie de BCR in cladirile din Bd. Regina Elisabeta, Pipera sau Bd. Timisoara, in functie de optiunea cursantilor. Participarea la curs va fi agreata cu managerul dumneavoastra, pentru a asigura desfasurarea in bune conditii a activitatii.

Data limita de inscriere este 7 Mai 2012.

La finalul cursurilor, furnizorul de formare profesionala (Universitatea Romano-Americana) va acorda certificate de absolvire.

Primii 30 de salariati membri SIBCR inscrisi in program vor beneficia de o reducere a taxei de curs in valoare de 100 de Lei.

Pentru detalii suplimentare si inscrieri:
Razvan Avrigeanu – razvan.avrigeanu@bcr.ro
Adela Badescu– Presedinte SIBCR – adela.badescu@bcr.ro

Programele de pregatire aferente cursurilor le regasiti mai jos:

Prezentarile formatorilor:
Prezentare formator engleza
Prezentare formator comunicare-autodezvoltare

_____________________________________________________________________

Dragi colegi,

In data de 26 Aprilie 2012, incepand cu ora 17.30 vor avea loc lucrarile Adunarii Generale a SIBCR.

Avand in vedere importanta punctelor de pe ordinea de zi, SIBCR invita sa participati la Adunarea generala care va avea loc la BCR Lipscani et 2 cam 206 .

Ordinea de zi :
– Armonizarea statutului SIBCR cu prevederile Legii 62/2011
– Validarea ajutoarelor sociale /pensionare
– Prezentarea strategiei SIBCR 2012
– Diverse

Va rugam sa pregatiti pana atunci toate intrebarile la care doriti raspuns si sa le trimiteti la adresa sibcr@windowslive.com. Aceasta este platforma pe care am lansat-o special pentru cei care doresc raspunsuri punctuale, la intrebari specifice, ce tin de subiectele relevante astazi. Echipa noastra va pregati raspunsuri nominale pentru fiecare intrebare, propunere sau nedumerire in parte.

Cu deschidere,
Adela Badescu
Presedinte SIBCR

logo SIBCR

_________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Pastele este sarbatoarea Luminii, a iertarii si a sperantei.  Sufletele noastre au nevoie de ea.  Avem cu totii nevoie de introspectia pe care o implica saptaminile dinaintea Pastelui, avem nevoie sa iertam si sa fim iertati si-avem nevoie de inaltare spirituala. Pina la urma, de-aici incepe totul. Lumea se schimba dinlauntru in afara.

Organizatia noastra a trecut si ea prin toate etapele schimbarii. Am realizat ce e bine si ce nu pentru noi, ca structura. Am luat decizii grele, dar importante, fara de care nu ne-ar fi putut fi bine astazi. Am iertat si am mers mai departe.

A venit si momentul in care sa ne tragem sufletul si sa ne bucuram ca suntem pe drumul cel bun.

Semn ca suntem alaturi de fiecare dintre voi, nu doar in momente de restriste, ci si la bine, ne-am gandit sa va lasam pe voi sa va faceti o surpriza frumoasa si, din cei 100 de Lei pe care urmeaza sa-i primiti de la Sindicatul Bucuresti BCR (SIBCR), cu ocazia Sfintelor Sarbatori, sa va luati un dar de suflet. Si cand o faceti, sa ne pastrati si noua un gand bun.

Cu caldura,
Adela Badescu si echipa SIBCR

Dragi colegi,

Asa cum stiti, in curand va avea loc Campionatul Bancherilor, o competitie sportiva pe care iubitorii de fotbal din mediul bancar sunt nerabdatori s-o experimenteze.

In 2012 SIBCR devine sponsorul echipei de fotbal a Bancii Comerciale Romane.

Noul logo al organizatiei, ce simbolizeaza dialogul, spiritul tonic si deschiderea spre orizonturi noi, va fi purtat de catre cei ce vor reprezenta cu entuziasm BCR.
Logo-ul este creat de o companie specializata in cultura de brand si e gandit sa encapsuleze noile valori ale Sindicatului Independent Bucuresti.

Cu ganduri bune si speranta ca ai nostri se vor numara printre invingatori,
Adela Badescu si echipa SIBCR

_________________________________________________________________________________________________________________________

Sindicatul Independent BCR – Nr. 723/23.03.2012

De la:               Sindicatul Independent BCR
Catre:              Presedintele si Biroul Executiv al Federatie Sindicatelor Independente BCR

Va aducem la cunostinta faptul ca, in mod traditional, Sindicatul Independent BCR (SIBCR) ofera cadouri membrilor sai cu ocazia Sarbatorilor de Paste.

Si in acest an SIBCR isi onoreaza promisiunile si vine in intampinarea nevoilor membrilor de sindicat continuand aceasta traditie.

Avand in vedere actualul context economic si dificultatile cu care se confrunta membrii de sindicat, va rugam sa participati financiar alaturi de SIBCR la cresterea valorii acestui cadou, prin oferirea a 200.000 lei din partea FSI.

Principalul motiv care ne-a determinat sa va solicitam sa participati financiar alaturi de SIBCR se refera la faptul ca in ultimii ani SIBCR a virat catre Federatia Sindicatelor Independente BCR peste 3.000.000 lei (30 miliarde lei vechi).

Participand alaturi de SIBCR la oferirea unui cadou de Paste membrilor de sindicat,  aveti si dvs. oportunitatea sa va puteti bucura de increderea oferita de salariati.

Declarativ reprezentantii FSI si-au aratat intotdeauna deschiderea catre astfel de initiative, ceea ce ne indreptateste sa asteptam un raspuns favorabil la solicitarea membrilor de sindicat din Bucuresti. Din acelasi motiv, vom face publica prin postarea pe web-site-ul nostru prezenta solicitare.

Intrucat unul obiectivele strategice al SIBCR este acela de a sustine principiul EGALITATII, va asiguram ca suma totala alocata pentru cadoul de Paste va fi impartita in mod egal membrilor de sindicat SIBCR.

Daca dvs. considerati oportun, va propunem sa extindeti finantarea acestei mici bucurii si in beneficiul membrilor celorlalte organizatii sindicale afiliate Federatiei.

Asteptam cu interes si deschidere un raspuns favorabil.
Cu deschidere,
Comitetul Executiv al SIBCR alaturi de membrii de sindicat SIBCR

_______________________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

In viitorul apropiat urmeaza ultima etapa a selectiei din procesul Alegerii Reprezentantilor.

De ce e esential sa votam?

Este sansa noastra de a obtine o marire de salariu obtinuta la nivel colectiv.

Echipa ideala ? O structura reprezentativa – 11 de aur

Ne dorim un mix echilibrat de oameni care sa reprezinte toata Banca – retail, corporate, executie si management. Cuvantul cheie al acestei echipe este diversitatea. Ce ii va reuni pe toti la aceeasi masa va fi insa competenta si focusul pe rezultate, cu o atentie autentica pentru interesele salariatilor.

Vom regasi aici oameni cu varste diverse, cu expertiza in arii diferite, care se completeaza reciproc. Echilibrul se va regasi si la nivelul reprezentantei teritoriale. In semn de respect pentru votul vostru, ne propunem sa sustinem o echipa formata din persoane nominalizate de dumneavoastra.

Viziunea?         

E  nevoie de o echipa noua, cu alt ADN, care sa castige de aceasta data, la negociere, beneficii materiale pentru fiecare dintre angajati. Trebuie sa invatam din experientele anilor anteriori, in care s-au pierdut oportunitati reale si de aceasta data sa mergem cu o alta abordare. E important sa obtinem victoria pentru bunastarea tuturor angajatilor. Conducerea bancii s-a schimbat, contextul economic este provocator, vremurile sunt altele, e nevoie de un alt standard al nivelului negocierii,  cu alta viziune, mai eficienta, mai analitica si definitiv orientata catre rezultate. Este pina la urma tot ceea ce conteaza.

Haideti sa profitam de energia si de suflul nou adus de oamenii acestei noi echipe si sa capitalizam experienta in negociere a catorva dintre ei.

Aspiratia la o echipa perfecta ?

Pasiune, energie, profesionalism, un spirit conciliant si o atitudine constructiva, optimism, o comunicare adecvata pentru toate nivelurile din aceasta banca.

______________________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Pentru ca noi credem ca o iesire la teatru e mereu un prilej inspirat, in care sa ne vedem intr-un context relaxat, ne face placere sa va invitam in fiecare weekend la Teatrul de Revista ”Constantin Tanase”, din Bucuresti, sa vizionati o serie de spectacole care ii vor reuni pe marii actori de comedie ai Romaniei.

Speram ca activarea programelor de concerte si teatru sa v-aduca un pic de destindere, intr-o perioada destul de solicitanta. Noi chiar credem ca oamenii veseli si optimisti dau mai mult randament la birou si-n viata personala. Dati-ne un semn daca vreti sa participati la oricare dintre spectacole, ca sa stim cum armonizam achizitionarea si distributia biletelor.

Cele bune,
Adela Badescu
Presedinte SIBCR

___________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

 Recent SIBCR a agreat un protocol de colaborare pentru achizitia de bilete la Teatrul de Comedie (www.comedie.ro ). Este vorba despre achizitia de bilete pentru fiecare zi de weekend (vineri, sambata si duminica) atat la Sala Radu Beligan si la Sala Studio.

V-ar face placere sa veniti ?

Daca va intereseaza subiectul, dati-mi un semn si pentru membrii de sindicat o parte din pretul biletelor va fi suportat de SIBCR.

Pentru inceput vor putea fi achizitionate max. 2 bilete/membru de sindicat.

Va invitam sa optati pentru o versiune sau alta – Sala Radu Beligan sau Sala Studio, precizand si ziua si ziua trimitand un email la adela.badescu@bcr.ro .

Asteptam cu drag sa ne regasim intr-un context relaxat.

Cu drag,
Adela Badescu
Presedinte SIBCR

___________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

Pentru ca noi credem in transparenta si in dialog, dar si pentru ca deciziile importante le luam impreuna, va invitam sa ne vedem fata in fata la o noua Adunare Generala. Va fi ocazia perfecta de a risipi toate neclaritatile si de a dezamorsa potentiale false tensiuni.

Adunarea Generala va avea loc Vineri  17 Februarie 2012, de la 17.30 la Sala Multifunctionala din Regina Elisabeta 5. Sunt invitati la intalnire toti membrii SIBCR.

Va rugam sa pregatiti pana atunci toate intrebarile la care doriti raspuns si sa le trimiteti la adresa sibcr@windowslive.com . Aceasta este platforma pe care am lansat-o special pentru cei care doresc raspunsuri punctuale, la intrebari specifice, ce tin de subiectele relevante astazi. Echipa noastra va pregati raspunsuri nominale pentru fiecare intrebare, propunere sau nedumerire in parte.

Pana la Adunarea Generala vrem sa va asiguram ca nu aveti nici un motiv de teama – SIBCR exista, functioneaza si isi face treaba, iar actiunile ultimilor luni au adus inclusiv noi membri, persoane indecise care au privit din exterior dinamica sindicala si pentru prima data au ales sa opteze pentru o organizatie. In vreme ce alte sindicate nu au activitati constante pentru membrii lor, desi sunt foarte vocale in corespondenta electronica, noi chiar avem proiecte de utilitate pentru membri. Si proiectele/initiativele nu se vor opri aici.

Nu uitati de chestionarul nostru care vizeaza proiectele pe care Sindicatul doreste sa le armonizeze pentru urmatoarea perioada. E vorba despre activitati, proiecte si platforme care sa va fie de folos in viata profesionala si personala. Se rezolva in 4 minute si-l gasiti aici:http://www.zoomerang.com/Survey/WEB22EQX2Z72QY/Preview

Cu drag,
Adela Badescu
Presedinte SIBCR

____________________________________________

Dragi colegi,

 Suntem la inceput de an, o perioada ideala pentru planuri bine articulate, dar si pentru bilanturi. Noi credem ca este momentul sa construim pentru SIBCR o ambitioasa platforma de reprezentare, pornind de la experienta acumulata in peste doisprezece ani de proiecte armonioase, in care am reusit sa obtinem beneficii reale pentru fiecare dintre colegii nostri.SIBCR e un sindicat pe care l-am crescut sanatos, pornind de la idei ambitioase, si pe care l-am transformat intr-o organizatie puternica, prin promisiuni respectate. Daca privim peste umarul ultimilor 6 ani, descoperim solidaritate sociala pentru fiecare dintre colegii nostri, acordare constanta de recompense financiare cu ocazia sarbatorilor, dar si suport banesc in situatii importante pentru viata fiecaruia dintre noi. Am fost impreuna la bine si la greu, indiferent ca a fost vorba de situatii critice de sanatate, de momentul pensionarii sau de decese in familiile celor apropiati.

Pornind de la promisiunile respectate, dar si de la modul apropiat si cald in care am reusit sa devenim o comunitate, va invit sa fiti alaturi de SIBCR in proiectele viitoare. Este o organizatie care nu v-a dezamagit pina acum si in mod cert, n-o va face nici de acum incolo.

Celor care vor sa se alature in mod activ la desenarea noilor proiecte ale organizatiei – pentru ca e bine sa stiti,  avem planuri ambitioase pentru perioada ce va urma –  va transmit gandurile noastre bune si invitatia la un dialog constructiv si efervescent, pentru bunastarea intregii comunitati a SIBCR.

 Va invit sa ne scrieti, sa va alaturati comunitatii noastre de pe Facebook pe care ne-am propus s-o desenam si s-o crestem impreuna. Va promit ca 2012 va fi un an memorabil in cel mai bun sens cu putinta.

Cu deschidere,
Adela Badescu
Presedinte SIBCR

___________________________________

Dragi colegi,

Va informam ca astazi, 12 Ianuarie 2012, a avut loc Adunarea Generala de constituire a unei noi organizatii sindicale nationale (SNS BCR)  la nivelul membrilor de sindicat din cadrul BCR.
Datorita faptului ca, pana la data acestei intalniri, nu a fost posibila punerea de acord impreuna cu toate organizatiile sindicale teritoriale a unei forme finale a Statutului, in cadrul acestei AG s-a incercat definitivarea proiectului acestui Statut.

Principalele solicitari ale Organizatiei Sindicale din Bucuresti (SIBCR), conform mandatului dat de catre AG a SIBCR, au vizat EGALITATEA TUTUROR membrilor de sindicat si REPREZENTAREA CORECTA A ACESTORA in cadrul noii organizatii.
Tot in cadrul acestei intalniri reprezentantii SIBCR au propus liderilor organizatiilor sindicale teritoriale urmatoarele:

  • fiecare membru de sindicat sa fie reprezentat cu cate un drept de vot in Adunarea Generala a noului sindicat ;
  • oricare membru de sindicat, care isi exprima aceasta optiune, sa aiba dreptul de a participa la Adunarea Generala a noului sindicat ;
  • acuratetea reprezentarii membrilor de sindicat in Adunarile generale ale noului SNS si totodata apropierea relatiei dintre reprezentantul sindical si membrii de sindicat in organizatiile mai mari de 50 de membri (prin adoptarea algoritmului 1 reprezentant sindical la 50 membri de sindicat).
  • responsabilizarea liderilor de sindicat prin auditarea periodica (anual/sau la doi ani) a activitatii SNS de catre o firma de audit extern; prezentarea si comunicarea rezultatelor catre toti membrii de sindicat pentru a se asigura transparenta asupra activitatilor sindicale;

Dat fiind ca solicitarile legitime si legale ale SIBCR, menite sa asigure egalitatea si reprezentarea corecta a tuturor membrilor de sindicat au fost respinse, reprezentantii SIBCR au hotarat sa se retraga de la aceasta intalnire.

Va reamintim faptul ca aceasta incercare de a crea INEGALITATE si reprezentare neconforma in cadrul noului SNS, poate conduce catre luarea unor hotarari nedemocratice, creandu-se astfel premisele pentru repetarea unor situatii in care nu va putea fi reflectata in totalitate vointa membrilor de sindicat, fapt intalnit si in trecut in cadrul AG FSI BCR.

Avand  in vedere cerintele legislative privind reprezentativitatea la nivelul angajatorului impuse de noul cadru legal creat in luna mai 2011, dar si faptul ca in prezent SIBCR este cea mai mare organizatie sindicala insumand peste 2200 de membri sindicat din cadrul BCR, ne luam angajamentul ca vom face toate demersurile necesare apararii drepturilor si intereselor membrilor de sindicat, continuand in acest sens dialogul social cu conducerea executiva a bancii.

Intotdeauna alaturi de dvs.,
Comitetul SIBCR

_______________________________________________________________________________________

Dragi colegi,

In data de 09 Ianuarie 2012, incepand cu ora 17.00 vor avea loc lucrarile Adunarii Generale a SIBCR.

Avand in vedere importanta punctelor de pe ordinea de zi, SIBCR invita sa participe la Adunarea generala toti membri de sindicat ai organizatiei.

Va dorim sa aveti un un An Nou plin de impliniri!
Comitetul Executiv SIBCR

––––––––––––––––––––––

Dragi colegi,

Sarbatorile de iarna ne ofera prilejul sa uitam de griji si suparari, sa iertam, sa iubim si sa ne amintim ca nu suntem niciodata singuri.

Ca in fiecare an, in acesta perioada atat de speciala a anului, organizatia sindicala SIBCR va ofera din partea lui Mos Craciun un cadou pentru fiecare membru de sindicat. Anul acesta cadoul va fi  trimis in data de 19 Decembrie si va fi in valoare de 80 de lei.

Privind  înainte cu speranta dar in acelasi timp constienti fiind ca noul an ne pregateste  noi provocari, dorim sa va multumim inca odata atat pentru unitatea de care ati dat dovada si cat si pentru faptul ca de fiecare data ne sunteti alaturi in aceasta  lupta  continua  de a ne fi  mai bine.

Va uram sa aveti un Craciun Fericit si un An Nou plin de bucurii si realizari!
Comitetul SIBCR

––––––––––––––––––––––

Dragi colegi,

Ne bucuram sa va anuntam lansarea site-ului Sindicatului Independent BCR (SIBCR).

Cu ocazia acestei lansari ne reafirmam dorinta de a continua sa realizam impreuna constructia unei organizatii care sa protejeze interesele membrilor de sindicat, pe care partenerii sa o respecte si care să fie recunoscuta prin valoarea actiunilor sale.

Aceasta initiativa este unica la nivelul organizatiilor sindicale din cadrul BCR si vizeaza imbunatatirea comunicarii si cresterea nivelului de informare a membrilor de sindicat din cadrul SIBCR.

Convinsi ca impreuna vom reusi sa asiguram reprezentarea corecta a membrilor de sindicat, va multumim pentru implicarea dvs. in activitatea SIBCR.

Comitetul SIBCR

Translate »
#negociemimpreuna
Click aici