FSIF

FSIF: Moment de referință pentru angajații din bănci

Astăzi s-a celebrat înregistrarea la Ministerul Muncii a unui nou Contract Colectiv de Muncă în domeniul bancar. Importanța acestuia este dată de faptul că Federația Sindicatelor din Industria Financiară (FSIF) cere aplicarea acestui Contract pentru toți salariații din sistemul bancar. Într-o industrie atât de complexă și dinamică precum cea bancară, acest contract este un pilon esențial al stabilității și echității.

În luna februarie 2024, FSIF a solicitat declanșarea negocierilor pentru acest contract. Având în componență doua sindicate naționale, care reunesc salariați din bănci care nu au sindicate la acest moment, FSIF a considerat extrem de importantă negocierea contractului astfel încât el să poată fi extins la nivelul întregului sector. În acest fel, toți angajații din bănci vor putea beneficia de un set de drepturi aplicabile.

Un contract colectiv de muncă întărește protecția drepturilor angajaților. Asigură reguli clare privind salariile, programul de lucru și alte beneficii. Astfel, angajații sunt protejați de eventuale abuzuri.

Contractul promovează un dialog constructiv între angajatori și sindicate. Prin negociere colectivă, se pot rezolva conflictele într-un mod amiabil.

Într-o perioadă de schimbări economice rapide, un contract colectiv de muncă oferă stabilitate atât angajatorilor cât și angajaților. El asigură predictibilitatea necesară pentru planificarea pe termen lung, atât în ceea ce privește strategia de afaceri, cât și cariera angajaților.

Un contract colectiv de muncă nu este doar un instrument legal, ci un element esențial pentru sănătatea și prosperitatea întregului sector. Este un garant al drepturilor, al stabilității și al competitivității noastre. Îmi doresc, pentru noi toți, să continuăm să lucrăm împreună pentru a asigura un viitor mai bun pentru toți cei implicați.

Sunt convinsă că pe viitor vom avea o negociere la fel de fructuoasă și cu patronatul din sectorul asigurărilor, cu care suntem determinați să semnăm primul contract colectiv de muncă aplicabil tuturor salariaților din asigurări.

Cu gânduri bune,
Adela Bădescu
Președinte al Federației Sindicatelor din Industria Financiară

Federația Sindicatelor din Industria Financiară reunește zece sindicate și este reprezentativă la nivel național în două sectoare de activitate – sectorul bancar și cel al asigurărilor.

Related Posts

Translate »
#negociemimpreuna
Click aici